بازاریابی شبکههای اجتماعی در سال 2022 دستخوش تغییراتی خواهد شد. با توجه به شرایطی که کرونا در دو سال گذشته برای کسبوکارها به وجود آورده، همه چیز به زودی تغییر خواهد کرد. در این پست از بلاگ نوین هاب، تصمیم داریم درمورد پیشبینیهایی که برای بازاریابی دیجیتالی در سال 2022 شده است حرف بزنیم. منبع این گزارش بلاگ socialmedia today است. همراه ما باشید.
تغییرات بازاریابی در سالی که گذشت
باتوجه به بهبود پاندمی کرونا بازاریابی شبکههای اجتماعی در سال 2022 تغییراتی خواهد کرد. اما این تغییرات چگونه خواهند بود؟
کرونا موجب شد استفاده ما از شبکههای اجتماعی افزایش پیدا کند. طبعا با افزایش تعداد کاربران شبکههای اجتماعی، تمایل کسبوکارها برای استفاده از این فضا هم افزایش پیدا خواهد کرد. همچنین، بعد از پاندمی کرونا، مردم مجبور به دورکاری شدند. دورکاری هم استفاده از شبکههای اجتماعی را افزایش داد.
اما حالا که پاندمی رو به کاهش است، شبکههای اجتماعی قرار است چه تغییری بکنند؟ آیا با کاهش شیوع کرونا، بازاریابی در شبکههای اجتماعی هم تغییراتی خواهد کرد؟ در ادامه هر شبکه اجتماعی را بر اساس ماهیتی که دارد بررسی میکنیم.
فیسبوک
بازاریابی فیسبوک در سال 2022 چگونه پیش بینی میشود؟ با توجه به اینکه رقبای فیسبوک بیشتر از قبل شدند، اما جالب است بدانید که همچنان این شبکه اجتماعی در صدر پراستفادهترین رسانه است. فیسبوک با بیش از 2.9 میلیارد کاربر فعال، محبوبترین شبکه اجتماعی در سال 2021 بوده است. البته توجه به این نکته ضروری است که گروه سنی استفادهکننده از فیسبوک، دیگر جوانان نیستند. اما همچنان بازاریابی در این شبکه اجتماعی به قوت خود باقی مانده است. فیسبوک در سالی که گذشت، ابزارهای تبلیغاتی جدید و گزینههای تازهای برای توسعه تجارت به پلتفرم خود اضافه کرده است. به همین دلیل پیشبینی میشود که در سال 2022 هم کماکان جزو رسانههای اجتماعی محبوب برای تجارت باقی بماند.
فیسبوک از ابتدای پاندمی تا به الان، فروشگاههای فیسبوک و اینستاگرام را معرفی کرد که تجارت الکترونیکی را برای خرده فروشان تبدیل به امر سادهتری کرد. کسبوکارهای گوناگون با این ویژگی تازه راه سادهتری برای برقراری ارتباط با مخاطبان خود پیدا کردند. البته ذکر این نکته الزامی است که این قابلیت فیسبوک برای کاربران ایرانی غیرفعال است. اما کسبوکارها در ایران، راههای دیگری برای استفاده از این پلتفرم به کار بستند.
فروشگاه فیسبوک و اینستاگرام به کاربران این امکان را میدهد که از طریق خود پلتفرم، اقدام به خرید درونبرنامهای کنند. یعنی کالایی که در این پلتفرم عرضه شده را از همین راه سفارش دهند. اما فیسبوک تصمیم دارد برای بهبود این ویژگی تصمیمهای تازهای اتخاذ کند. فیسبوک در تلاش است که تبدیل به یک عنصر اساسی در زیرساختهای دیجیتالی بازارهای نوظهور شود و نقش اساسی در تجارت الکترونیک داشته باشد. به همین دلیل در سال آینده ابزارهای خرید بیشتری را در فیسبوک شاهد خواهیم بود.
شبکههای اجتماعی صوتی
استفاده از صوت در شبکههای اجتماعی افزایش گستردهای داشته است. اسپیس توییتر، کلاب هاوس، ویس مسیج اینستاگرام و افزایش استفاده از پادکستها. اما سوالی که اینجا مطرح میشود آن است که آیا بواسطه افزایش کرونا استفاده از شبکههای اجتماعی صوتمحور افزایش پیدا کرد یا بعد از پاندمی هم این علاقه بین کاربران به قوت خود باقی خواهد ماند؟
باید گفت که به احتمال زیاد استفاده از این اتاقهای گفتوگوی صوتی، کماکان رواج داشته باشد. اما میتوان گفت که فیسبوک بهتر از بقیه رسانههای اجتماعی عمل کرده است. کیفیت بالای پخش زنده صوتی اهمیت بسیار زیادی دارد و این چالشی است که کلاب هاوس و توییتر با آن درگیر هستند. درحقیقت میتوان گفت که هیچکدامشان به اندازه فیسبوک در این کار موفق نبودهاند. فیسبوک دسترسی به اتاقهای صوتی را محدودتر درنظر گرفته و درعوض تمرکز خود را روی بهبود کیفیت گذاشته است.
توییتر
در دو سال گذشته توییتر با سرعت زیادی اقدام به افزودن ویژگیهای تازه در این شبکه اجتماعی کرده است. یکی از تصمیمهایی که توییتر در سال گذشته اتخاذ کرده، تلاش برای کسب درآمد کاربران از طریق توییتهایشان بوده است. البته این پروژه هنوز به مرحله کمال نرسیده است. توییتر فشار اصلی را برای ایجاد مسیری گذاشته که کسبوکارها بتوانند از طریق این پلتفرم کسب درآمد کنند. گزینههای تازهای مثل super follows و Ticketed Spaces که کسب درآمد مستقیم برای کاربران را تسهیل میکند اضافه کرده است. البته کاربران توییتر هنوز برای استفاده از این ویژگیها مردد به نظر میرسند ولی توییتر کماکان درحال ادامه کار بر روی این پروژه است. پرواضح است که اگر توییتر اقدام به افزودن چنین ویژگیهایی نکند، به زودی از بازار رقابتی با سایر شبکههای اجتماعی کنار خواهد رفت. لازم به ذکر است که توییتر تصمیم دارد این ویژگیها را به نسخه تازه برنامه خود تحت عنوان توییتر آبی اضافه کند.
همچنین توییتر تصمیم دارد روی بهبود ویژگیهای ویدیو کار کند. چون توجه به ویدیوها و تصاویر در این پلتفرم افزایش پیدا کرده است.
اینستاگرام
در این گزارش گفته میشود رشد اینستاگران از سال 2018 تا امروز با کندی مواجه شده است و این رسانه اجتماعی تا امروز اقدامی برای افزایش کاربرانش انجام نداده است. درحقیقت اینستاگرام در سال 2018 به یک میلیارد کاربر رسید و این رقم تا به امروز ثابت مانده است. البته نباید تاثیر تیک تاک و اسنپ چت را بر کاهش این رشد دست کم گرفت. اینستاگرام تصمیم دارد گزینههای خرید بیشتری اضافه کند. درحقیقت اینستاگرام میداند که هرچه گزینههای خرید بیشتری اضافه کند، در تجارت الکترونیک رشد بیشتری خواهد داشت.
اگر قصد دارید درباره آمیخته بازاریابی بیشتر بدانید توصیه میکنم به مطلب مربوطه در بخش دیجیتال مارکتینگ از بلاگ نوین هاب مراجعه نمایید.
درنهایت
پیشبینی میشود که شبکههای اجتماعی محبوب، به رشد و توسعه فیچرهای خود ادامه دهند. چون بعد از فروکش کردن کرونا، همه چیز تغییر خواهد کرد. مردم به خریدهای آنلاین عادت کردند و احتمال اینکه بتوانند به روال سابق برگردند، کم است. به همین دلیل توصیه ما هم به شما این است که فعالیت در این فضا را جدی بگیرید. همیشه از فعالیت حرفهای در این فضا حرف زدیم. شبکههای اجتماعی، راه تازهای برای رشد کسبوکار شما هستند. میتوانید به مخاطب و مشتری ایدهآل خود فقط با فعالیت در این فضا دست پیدا کنید. توصیه میکنیم که برای فعالیت حرفهای، مدیریت شبکههای اجتماعی را دست کم نگیرید. ابزارهای متعددی برای مدیریت شبکههای اجتماعی وجود دارند. نوین هاب یکی از همین ابزارهاست. با استفاده از داشبورد حرفهای نوین هاب میتوانید شبکههای اجتماعی خود را مدیریت کنید. چگونه؟ با قابلیتهایی که نوین هاب در اختیار شما قرار میدهد. این ویژگیها به شرح زیر هستند:
- مدیریت و زمانبندی انتشار محتوا
- مدیریت و دانلود کامنت
- آنالیز شبکههای اجتماعی
- مدیریت و دانلود دایرکت
مرسی از سایت خوبتون