وبلاگ نوین هاب | اخبار و آموزش شبکه های اجتماعی

نیچ مارکتینگ (بازاریابی جاویژه) چیست؟ + جاویژه محتوایی

بازاریابی جاویژه

نیچ مارکتینگ چیست؟

فرض کنید یک روز تعطیل قصد دارید با دوست خود، برای صرف ناهار به رستوران بروید، دوست شما پیشنهاد می‌دهد تا به یکی از رستوران‌های زیبا، در یک منطقه خوش آب و هوا بروید. اما بعد از بررسی متوجه می‌شوید که این رستوران، غذاهای گیاهی ندارد و از آن جایی که شما وگان هستید و فقط غذاهای گیاهی می‌خورید، مجبورید رستورانی را انتخاب کنید که علاوه بر غذاهای معمول که اکثریت افراد از آن استفاده می‌کنند، منویی هم برای افراد گیاه خوار داشته باشد.

اینجاست که نیچ مارکتینگ وارد عمل می‌شود و این رستوران، رستورانی است که به نیاز قشر خاصی از جامعه توجه کرده است. نیچ مارکتینگ یا بازاریابی جاویژه، بخش کوچک یا متوسطی از بازار است که بر روی یک نیاز ویژه از قشر خاصی از مخاطبان تمرکز دارد و در حقیقت آن کالا یا خدمات، برای بخش محدودی از بازار عرضه می‌شود.

علاوه بر این برخی از کسب و کارها با کشف و برآوردن نیازهای مشتری که در سطح بازار به آن‌ها توجه نشده و خدمات موجود نتوانسته نیاز آن بخش را برآورده کند، جایگاه جدیدی ایجاد می‌کنند.

بازاریابی جاویژه یا نیچ مارکتینگ niche marketing

بازاریابی جاویژه یک تاکتیک بازاریابی است که برای هدف قرار دادن بخش خاصی از بازار که منحصر به فرد است به کار می رود. نیچ مارکتینگ اغلب با شناسایی خواسته‌های یک مشتری ایجاد می شود و این می تواند در صورتی انجام شود که شرکت بداند مشتری به چه چیزی نیاز دارد. سپس سعی کند راه حل بهتری برای مشکلی ارائه دهد که توسط سایر شرکت‌ها ارائه نشده است.

به گفته دکتر کارل ساگان، ستاره شناس اگر می‌خواهید از صفر پای سیب درست کنید، ابتدا باید جهان را خلق کنید. بازاریابی جاویژه یا نیچ مارکتینگ نیز یک شکل بسیار هدفمند از تبلیغات است. در واقع با بازاریابی تخصصی، کسب و کارها خدمات و محصولات خود را برای مخاطبان کوچک، خاص و کاملا مشخص تبلیغ می‌کنند.

بازاریابی جاویژه اغلب ساده‌تر از تبلیغ برای مخاطبان گسترده‌ است. برای مثال شرکتی که کیف‌های دستی برای وسایل کودکان تولید می‌کند، تمرکز و مخاطب هدف این کسب و کار بانوانی است که نوزاد دارند.

اگر بخواهم باز هم مثال برای نیچ مارکتینگ ارائه کنم آرایشگران حیوانات خانگی مانند سگ، گربه و طوطی را در نظر بگیرید. با اینکه روز به روز علاقه مردم به نگهداری از حیوانات بیشتر می‌شود اما این نوع از خدمات بخش کوچکی از بازار را شامل می‌شود و خب مشتریان خاص خود را دارد.

برندهایی که دارای استراتژی بازاریابی جاویژه هستند باید بهترین روش تبلیغ را متناسب با مشتریان خود بیابند. برخی از مشتریان ممکن است به بازاریابی ایمیلی بهتر پاسخ دهند، در حالی که برخی دیگر بیشتر با ترکیبی از بازاریابی اینستاگرام و ویدیو تعامل دارند.

بازاریابی جاویژه

مزایای نیچ مارکتینگ (بازاریابی جاویژه)

  1. مزایای این نوع بازاریابی این است که به شرکت‌ها اجازه می‌دهد که نیاز‌های خاص مخاطبان خود را درک کنند و مستمقیما با آن‌ها صحبت کنند.
  2. ایجاد وفاداری بیشتر به برند: قطعا در یک طیف خاص از مخاطبان، تعداد افراد کمتری وجود دارند و این به معنای شانس بیشتر برای ایجاد روابط صمیمی و ارزشمند با مشتریان است. رابطه بین شرکت و برند قوی تر می شود که کلید وفاداری مشتری نیز می باشد.
  3. با برندهای کمتری رقابت می‌کنید: هرچه محصول، کسب و کار و خدمات شما تخصصی‌تر باشد، رقبای کمتری همان کاری را انجام ‌می‌دهند که شما انجام می‌دهید.
  4. هزینه بازاریابی مناسب‌تر: با ابزارهایی برای مدیریت شبکه‌های اجتماعی و گزینه‌های هدف گذاری دقیق به سرعت می‌توانید با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید. همچنین می‌توانید اطمینان حاصل کنید که بودجه خود را در مکان مناسبی استفاده می‌کنید.

جاویژه محتوایی

اگر بخواهیم این مفهوم را بتراشیم، جاویژه محتوایی بیان می‌کند اگر شما در زمینه کاری خود، متخصص پیشتاز ارائه اطلاعات باشید، می‌توانید مشتریان بالقوه و بالفعل بسیاری داشته باشید که به محتوای شما نیاز دارند و محتوای شما به بخشی از کار و زندگی آن‌ها تبدیل شده است.

در این محتواها تنها خود را تبلیغ نمی‌کنید بلکه اطلاعات به روزی را از تخصص و حوزه کاری خود در اختیار مخاطبان قرار می‌دهید. جاویژه محتوا می تواند ابزاری عالی برای ایجاد ارتباط بهتر با مشتریان و خوانندگان باشد.

کسب ‌وکارها اغلب در دام نوشتن در مورد خود و محصولشان می‌افتند، اما افسوس که دیگر روزهای تبلیغات مخرب گذشته است. مخاطبان شما محتوای ارزشمند، غنی و اصلی می خواهند.

در حدود 90 درصد از بازاریابان b2b از بازاریابی محتوایی استفاده می‌کنند، حال محتوا هر منبعی است که برای تعامل با مخاطبان استفاده می‌شود که می‌تواند در قالب یک وبلاگ، ویدیو آموزشی، اینفوگرافیک و…باشد.

امروزه جلب توجه مخاطبان در انبوهی از اطلاعاتی که ما در آن قرار داریم سخت شده است بنابراین این توجه را باید با ارائه موثرترین محتوایی کسب کنید که مشتریان خواستار آن‌اند. در نتیجه هرچه جاویژه محتوایتان گروه کوچک‌تری را هدف بگیرد، نتیجه حاصله در بلند مدت بیشتر است.

در نتیجه هرچه پرسونای مخاطب خود را محدودتر کنید، جاویژه محتوایی که آن مخاطب را در بر می‌گیرد، کاهش می‌یابد و موفق‌تر خواهید بود. بنابراین برای انجام این کار می‌توانید مشتریان برتر خود را تفکیک کنید و وجه مشترک بین آن‌ها را پیدا کنید در نتیجه این شباهت‌ها تبدیل به پرسونای مخاطب می‌شوند و شما جاویژه محتوایی خود را می‌توانید با تمرکز بر روی آن گروه ایجاد کنید.

جاویژه محتوایی

استراتژی محتوای جاویژه چیست؟

محتوای ارزشمند و خواندنی ایجاد کنید و سپس روی دیده شدن آن کار کنید.

مخاطب خود را بشناسید

قبل از تلاش برای ایجاد آن، باید درک کنید که مخاطب هدف شما چه می خواهد.

برای فهمیدن مخاطبان خود باید به این سوالات پاسخ دهید:

  1. چرا آنها ممکن است در این زمان خاص به دنبال کسب و کار شما باشند؟
  2. رایج ترین مشکلاتی که ممکن است مخاطب هدف شما با آن مواجه شود چیست؟
  3. در حال حاضر چگونه این مشکلات را حل می کنند؟
  4. چگونه کسب و کار شما می تواند به حل بهتر آنها کمک کند؟

در پاسخ به این سوالات از طریق محتوا، نحوه تعامل خود با مخاطبان خود را شکل خواهید داد. یکی دیگر از راه‌های عالی برای کشف مخاطبان هدف، نگاه کردن به کسب‌وکارهای مشابه شماست، زیرا رقبا می‌توانند به شما سرنخ‌های مفیدی دهند. به صفحات اجتماعی آنها نگاه کنید و سپس نحوه ارتباط آنها با مخاطبان را بررسی کنید.

یک پرسونا بسازید

یکی دیگر از راه‌های درک مخاطب هدف، ایجاد یک «شخصیت» است. یک شخصیت فراتر از یک سن جمعیتی یا متوسط ​​است، بلکه اختراع یک شخصیت نیمه تخیلی است که نشان دهنده بخش بزرگی از مخاطبان فعلی شما است. البته توجه به داده‌هایی مانند جنسیت، وضعیت تاهل و علایق خریدار در پرسونای مخاطب بیشتر به کسب و کارهای b2c مربوط می‌شود.

محتوایی بنویسید که خواندن آن آسان باشد

یکی دیگر از استراتژی‌ محتوای جاویژه، این است که محتوای شما نباید مانند یک کتاب درسی دانشگاهی باشد. محتوای شما باید سلیس، و قابل درک برای عموم کاربران با هر نوع سطح دانش باشد. پر واضح است که باید از کلمات کلیدی در متن خود استفاده کنید و این مورد بر روی سئو سایت شما، و اینکه محتوای شما توسط حداکثر تعداد کاربران دیده شود تاثیر خواهد داشت.

هر چه محتوای شما اختصاصی تر و به دور از تکرار و کپی از سایر منابع و سایت‌های دیگر باشد در موتورهای جستجو رتبه بهتری کسب می‌کند.

ایجاد ارزش برای مخاطبان

مصرف کنندگان نمی خواهند که محصولات به آنها تحمیل شود و تنها تبلیغات شما را ببینند. بهترین کاری که می توانید برای ارتباط با مشتریان بالقوه انجام دهید ایجاد ارزش است.

به مخاطبان خود مطلب جدیدی در حوزه کاری خود آموزش دهید. هنگامی که شما یک مرجع می شوید، اعتماد ایجاد می کنید و مردم به عنوان یک منبع به وبلاگ شما باز می گردند. این نوع محتوا بیشتر از محتوای تبلیغاتی تاثیرگذار است.

بازاریابی محتوایی موثر با محتوای با کیفیت آغاز می شود. اگر محتوای با کیفیت عالی ایجاد می کنید، مخاطبان شما می خواهند با کسب و کار شما درگیر شوند و در نهایت برای خدمات و محصولاتی که ارائه می کنید هزینه بپردازند.

از مطالعه مخاطبان هدف خود، متوجه خواهید شد که مخاطبان هدف شما در کدام کانال شبکه های اجتماعی بیشتر حضور دارند. توزیع محتوای شما از طریق کانال های شبکه های اجتماعی یک راه عالی برای افزایش دیده شدن است. اگر برند شما جنبه بصری قوی دارد، اینستاگرام راهی عالی برای توزیع محتوای شماست.

ارسال نظر